Starostlivosť o vianočný stromček

Starostlivosť o vianočný stromček

Chcete si svoj vianočný stromček užiť v plnej kráse?

Najlepším miestom pre uskladnenie stromčeka po zakúpení, je chladné miesto (stromček môže byť vystavený dažďu a snehu). Stromček však nevystavujeme priamemu slnečnému žiareniu. Po zakúpení spravíme na kmeni čerstvý rez cca 0,5 cm aby sal dobre vodu! Neodstraňujte kôru z kmeňa stromčeka, môže to zapríčiniť zastavenie schopnosti absorbovať vodu a stromček rýchlejšie vyschne. Stromček umiestnime do nádoby s vodou. Na predĺženie životnosti odporúčame použiť výživu pre vianočné stromčeky, ktorú zakúpite na predajniach ZÁHRADKÁR ® . Výživa obsahuje striebro, ktoré zabraňuje plesniam a množeniu baktérií vo vode. Aby ostali vianočné stromčeky svieže, použijeme na umiestnenie v byte stojany, ktoré umožňujú pridať vodu. Je vhodné vianočný stromček kropiť rozprašovačom.

Vianočné stromčeky s koreňovými balmi musíme postupne aklimatizovať. Strom počas jeho zimného obdobia aklimatizujeme na teplotu obývacej izby postupne (z exteriéru do garáže / a nakoniec z pivnice kde sa pohybuje teplota okolo 10°C do obývacej izby pri 20°C). Nesmieme zabudnúť, že stromček musí byť vlhký! Pri návrate stromčeka do záhrady postupujeme v opačnom poradí. Dodržanie týchto zásad dá stromčeku reálnu šancu prežiť svoj sviatočný výlet do Vašej vianočnej obývačky.

Použitý vianočný stromček sa dá kompostovať alebo odniesť na zberné miesto.

Predaj živých vianočných stromčekov na predajniach Trnava, Pezinok, Myjava a sklad Šenkvice.

Prečítajte si aj nasledujúce zaujímavé články

Ponúkame najkrajšie živé vianočné stromčeky, stojany, svetielka, ozdoby, girlandy, rôzne vianočné dekorácie… TU.

Navštívte naše predajne ZÁHRADKÁR ®

 

🌲🌲🌲VIANOČNÉ STROMČEKY A ČEČINA🌲🌲🌲

NA PREDAJNIACH ZÁHRADKÁR

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Chcete byť informovaný o našich novinkách, produktoch, špeciálnych ponukách a najnovších článkoch?

Sledujte nás na sociálnych sieťach, aby Vám nič neuniklo.

fb_icon
ig_icon

Related posts

Kvasená kapusta

Ako postupovať pri kvasení kapusty Kapustu kvasíme v kvalitnom keramickom súdku. Najvhodnejším miestom na kvasenie je chladnejší priestor (pivnica, garáž), ktorý nie je vykurovaný. Kapustu strúhame na rezáku na jemné kúsky, prípadne si kúpime rovno rezanku. Pridáme soľ (20g na 1 kg rezanej kapusty), premiešame a necháme odstáť aspoň...

Čítať viac

Zber a uskladnenie zeleniny

Druhy vhodné na dlhodobé uskladnenie Na dlhodobé uskladnenie je vhodná najmä koreňová zelenina ako mrkva, petržlen, zeler, paštrnák, cibuľa, cesnak, neskoré zemiaky, repa, neskorá kapusta, kel… Ostatné druhy zeleniny sa odporúča skladovať krátkodobo 1- 4 týždne alebo len niekoľko dní. Zelenina nevhodná na uskladnenie Skladovanie koreňovej zeleniny Zeleninu skladujeme...

Čítať viac

Zemolez kamčatský

Zemolez kamčastský (kamčatská čučoriedka) je hustý ker, ktorý dorastá do výšky 1 až 3 metre. Patrí medzi najodolnejší ovocný druh. Zemolez počas zimy znáša aj veľmi nízke teploty až – 40°C a jeho kvety nepoškodí ani mráz o teplote -7°C. Listy sú sivozelené a mierne ochlpené. Kvety vyrastajú v...

Čítať viac